Αντωνόπουλος Χρήστος

MD PhD, Δ/ντης Τμήματος Ογκολογίας/ Αιματολογίας, AstraZeneca Ελλάδος

O Χρήστος Αντωνόπουλος είναι ιατρός – λοιμωξιολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου από τις Ιατρικές σχολές του Imperial College και του UCL. Σύντομα ολοκληρώνει το MBA στο IMD Business School της Ελβετίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως κλινικός ιατρός στο νοσοκομείο Chelsea & Westminster του Λονδίνου. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της Φαρμακοβιομηχανίας σε τοπικό & διεθνές επίπεδο, εργαζόμενος σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου όπως η AstraZeneca, η Roche, η Amgen και η Boehringer Ingelheim.

Τον Οκτώβριο του 2015 ανέλαβε τη θέση του Ιατρικού Δ/ντη στην AstraZeneca Ελλάδος ενώ από το Μάιο του 2017 διευθύνει το Τμήμα Ογκολογίας/ Αιματολογίας.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου του Λονδίνου (GMC) και διαφόρων ιατρικών εταιρειών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Από το 2004 είναι κριτής στα περιοδικά British Journal of Dermatology & AIDS, ενώ έχει δημοσιεύσει 12 άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά.