Παναγιώτης Παπαναγιώτου,

Καθηγητής Νευροακτινολογίας, Ιατρική Σχολή, Saarland University, Germany & Διευθυντής, Τμήμα Νευροακτινολογίας, Hospital Bremen-Mitte & Διευθυντής, Τμήμα Επεμβατικής Νευροακτινολογίας, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Ο Παναγιώτης Παπαναγιώτου είναι Καθηγητής Νευροακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Saarland της Γερμανίας. Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι διεθυντής του τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Επίσης, από το 2012 διευθύνει την Κλινική Διαγνωστικής και Επεμβατικής Νευροακτινολογίας του Νοσοκομείου Bremen-Mitte στη Γερμανία, όπου λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες μονάδες εγκεφαλικών της Ευρώπης. Είναι επίσης επισκέπτης Καθηγητής στο Anglia Ruskin University, Chelmsford-Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον επιστημονικό τομέα ο Καθ. κύριος Παπαναγιώτου ανήκει στους πρωτοπόρους στην επεμβατική θεραπεία ενδοαγγειακών παθήσεων και ιδιαίτερα των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων. Στο τμήμα του, διενεργήθηκαν τα τελευταία έτη περισσότερες από 2700 ενδοαγγειακές θεραπείες παθήσεων των εγκεφαλικών αγγείων. Οι Δημοσιεύσεις ξεπερνούν τις 120 επιστημονικες εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Είναι επίσης εκπαιδευτής επεμβατικής Νευροακτινολογίας της Γερμανική Εταιρία Επεμβατικής Ακτινολογίας. Έχει διοργανώσει πολυάριθμα συνέδρια και έχει συγγράψει τις συστάσεις μηχανικής θρομβεκτομής στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια για τον Ελληνικό Οργανισμό Εγκεφαλικών.