Πασχάλης Γκίκας

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής

Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική σχολή της Μπολόνια στην Ιταλία. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», όπου εργάστηκε  στο 3ο  Ψυχιατρικό τμήμα επειγόντων ,στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ τμήμα προβληματικής χρήσης διαδικτύου, καθώς και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου.

Παράλληλα με την ειδίκευση στην Ψυχιατρική , εξειδικεύτηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (CBT) καθώς επίσης και στην οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεία στην αντίστοιχη μονάδα του ΨΝΑ στο Παγκράτι. Μετεκπαιδεύτηκε στη θεραπεία μέσω r-TMS  στο Academy of medical sciences στο Λονδίνο.

Διατέλεσε σύμβουλος πραγματογνώμονας  σε εταιρεία υποστήριξης θυμάτων ατυχημάτων καθώς και ως εκπαιδευτής σε πιστοποιημένο κέντρο δια Βίου Μάθησης που προσφέρει προγράμματα εξειδικευμένης επαγγελματικής μετεκπαίδευσης στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (CBT).

Διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στα Πετράλωνα και συνεργάζεται με την ΕΠΑΨΥ και την ΑΛΘΑΙΑ ως υπεύθυνος ψυχίατρος σε οικοτροφεία και προστατευόμενα διαμερίσματα.

Είναι ταμίας της ένωσης Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας και μέλος :

  • της επιτροπής ψυχικής υγείας του ιατρικού συλλόγου Αθηνών
  • του κλάδου ιδιωτικής ψυχιατρικής της ΕΨΕ,
  • της ελληνικής ψυχιατρικής εταιρείας,
  • της Ελληνοαμερικάνικης Ψυχιατρικής Ένωσης (HAPA)
  • της Αμερικάνικης Ψυχιατρικής Ένωσης (APA) κ.α.